netmanija

nedjelja, 27. ožujka 2011.

5. NOVI ČLAN TIMA - Prodali ste 10,20,50 parfema..nemate više kome ponuditi..što sada?

U prošlim pričama našeg serijala NOVI ČLAN TIMA smo se upoznali s osobnim i grupnim bodovima te načinom na koji vas sam FM nagrađuje za vaš rad u prethodnom mjesecu..

Priča uglavnom do sada ide ovako..
1) saznali ste na bilo koji način inf. o postojanju firme FM..mnogi su se s FM-om upoznali tako da im je netko prodao neki od proizvoda..naravno kao i većina ljudi,tada ste shvatili da vam se isplati postati dio FM-a kako bi mogli za sebe kupovati proizvode po nabavnim cijenama..i postali ste punopravni član FM-a

2) član se može postati na nekoliko načina,ovisno o vašim željama i potrebama..
postoji nekoliko ponuđenih kompleta testera..od onog najmanjeg od 48 testera koji dođe 132,50 kn do onog najvećeg sa 200 testera koji dođe 450 kn..

u čemu je razlika?

uz svaki komplet dobijete cjenik,marketing plan te vaš članski ugovor koji vam omogučuje kupovinu po nabavnim te akcijskim cijenama..on vas ničim ne obavezuje u smislu da nešto morate raditi ili kupovati..jedini uvjet je napraviti godišnje 100 osobnih bodova,što u prijevodu znači kupiti 3-4 parfema i vaše članstvo se automatski produžuje na idućih godinu dana..napominjem,u FM-u nema članarina,dovoljno je napraviti 100 bodova godišnje i vaše članstvo se produžilo na iduću godinu..

što se dešava u slučaju da ne produžim članstvo?

ako ne obaviti u godini dana kupovinu u vrijednosti 100 osobnih bodova,brišete se iz sustava i narednih 6 mjeseci nemate pravo na ponovnno učlanjenje u FM..to je sve..

da nastavimo sa razlikama u testerima..nema nikakve razlike u vašim pravima kao člana..jedina razlika je što ako ih želite pokazati vašim prijateljima i poznanicima nemate cijelu ponudu..iz tog razloga se preporučuje osobama koje imaju afiniteta da ih pokažu drugima,da si uzmu najveći komplet od 200 testera..

neki će reći 450 kn je puno a ne znam ni sam hoću li ja to moći prodati..nisam prodavač..ja sam mehaničar,ekonomista,pravnik,frizerka..ali ne prodavač..slažem se..niste prodavači i ustvari nitko od vas ne očekuje da hodate gradom i nudite ljudima parfeme..

koliko je stvarno vrijedno uložiti tih 450 kn?

po jednom parfemu u grubo imate zaradu između 30 i 50 kn..to znači cca 10-15 prodanih parfema i vi ste vaš ulog isplatili te vam ostaju testeri za vašu osobnu upotrebu..u krajnjem slučaju da više nikada ništa nikome ne prodate,vi uzimate proizvode sami za sebe po nabavnim cijenama..to i je bit FM-a..od vas se ne traži da vi budete prodavač..to je samo jedna od opcija koja vam se extra nudi..to je zarada novaca..

i neki članovi stvarno ih pokažu svojim prijateljima i u prvih mjesec dana članstva prodaju 20-50 pa čak i do 100 parfema..prodajom 100 parfema oni su zaradili stvarno lijepe novce,cca 5000 kn..a imali su efektivnog rada dva,maximalno 3 sata vremena..i to nije bio klasičan posao..to je bilo druženje sa svojim prijateljima,kava i usputno isprobavanje..

lijepa zarada za zezanje..

no,nakon tih početnih mjesec,dva uglavnom dolazi do pada prodaje..nemojte se ništa brinuti..to je normalno..zašto?

zato što 99,5 % članova FM-a nisu profesionalni prodavači..sjetite se da ste član postali iz razloga osobne kupovine a ne zato da bi prodavali..prodaja je došla sama po sebi jer su i vaši prijatelji željeli parfeme koji su puno jeftiniji nego u parfumerijama..kada ste ispucali svoj krug ljudi,ne znate kome sada ponuditi proizvode a glupo vam je raditi s nepoznatima..a vašim starim kupcima će trebati mjesec,dva dok potroše ono već naručeno..

tek sada počinje vaš pravi put s FM-om..

da li se sječate kako svako malo vam govorim koliko i zašto je tim bitan u ovoj priči..mislim da je sada konačno došlo vrijeme da na osobnom primjeru vidite što to znači..

prije nego što krenemo na temu kako se gradi tim,trebali bi se upoznati s tehničkim dijelom što je to ustvari tim,što je mlm,što su piramidalni sistemi..mnogi se ne žele uključiti u bilo kakav sličan projekat jer misle da su to ilegalni poslovi u kojima uvijek zarađuje onaj tko je na vrhu..ima i takvih,no da bi mogli prepoznati razliku morate poznavate osnovne činjenice..

nemojte preskočiti ove lekcije jer će vas to sve isto pitati vaša obitelj,prijatelji,poznanici..tek kad vama to bude bilo jasno,moći ćete i drugima dati prave informacije..bilo bi šteta da zbog nepoznavanja materije izgubite vaše potencijalne suradnike..članove vašeg tima..bez obzira što je FM na našem ex Yu tržišto nekoliko godina,to je još uvijek u svjetskim razmjerima vrlo mlada firma..ako iz bilo kojeg razloga ne ponudite vašem kupcu prednosti članstva,nego mu stalno pokušavate prodavati proizvode,sigurno će vam se desiti da ćete jedan dio ljudi izgubiti..oni će postati članovi kod nekog drugog..

Nema komentara:

Objavi komentar