netmanija

subota, 30. listopada 2010.

Ako ste mentor

Mentoring shvatite kao svojevrsni vrlo jedinstveni,individualni i kreativni work in progress proces u tijeku kojeg ćete zajedničkim snagama poboljšavati postojeće i otkrivati nove metode i strategije rada..

Svojem štičeniku što češće omogučite da vas poput sjene prati tijekom vašeg uobičajenog radnog dana..ni pod koju cijenu nemojte dozvoliti da se između vas i menteeja dogodi ljubavna kemija koja je za zdrav i uspješan profesionalni odnos uvijek kobna i pogubna..

Osim formalnim znanjima,svog menteeja naoružajte sa što više neformalnih znanja i vještina,te praktičnih savjeta i trikova koji predstavljaju vrlo dragocjeni početni kapital za napredovanje na ljestvici uspjeha..svog menteeja upoznajte sa što više važnih i utjecajnih osoba iz užeg i šireg profesionalnog i društvenog miljea kojem pripadate jer je danas know who jednako važan kao i know how..

Iako se na greškama najbolje uči,svom menteeju pomozite da što više uči na tuđim greškama,odnosno vašim..

Proces mentoringa temeljite na win-win strategiji odnosno potrudite se ne samo da vaš mentee što više nauči od vas,nego i vi što više naučite od njega

Poslovni savjetnik broj 39
dipl. pedagog Valerija Rodek

2 komentara: