netmanija

nedjelja, 20. ožujka 2011.

4. dio

Hafid je razmišljao o svom nesretnom usudu..četvrti dan je njegovog boravka u Betlehemu a halja je još u tovaru na leđima njegova magarca..

Zašt oljudi neće slušati moju priču..kako pridobiti njihovu pozornost..zašto gube zanimanje za moje riječi i odlaze..jesu li baš svi siromašni u ovom gradu..kako drugi prodaju a ja ne mogu..kakav je strah koji me obuzima akad prilazim zatvorenim vratima i kako mogu njime ovladati..

Pomislio je na Lishu i njenog oca i sumnje mu se začas rasplinuše..

Izašao je iz bučna svratišta i krenuo prema špilji i svojoj životinji..

Treperava svjetlost iz špilje ga je natjerala da ubrza korak iz straha da je unutra lopov..međutim,napetost je iščezla kad je vidio prizor pred sobom..

Mala svijeća bacala je slabašno svjetlo na muškarca i ženu stopljene u zagrljaju..pod njihovim nogama spavalo je dijete..naslutio je da je novorođenče..da zaštite dijete od hladnoće,muškarac i žena su sve osim djetetove glavice omotali svojim ogrtačima..

Muškarac je kimnuo prema Hafidu,a žena se nagonski primaknula djetetu..

Nakon neugodnih trenutaka neodlučnosti,Hafid pristupi svom magarcu..brižljivo je razvezao čvorove i izvukao halju..razmotao ju je i protrljao među rukama..bila je to doista halja vrhunske kakvoće..uz brižljivu skrb,netko ju može nositi cijeli život..

Hafid sklopi oči i duboko uzdahne..otvorio je svoju crvenu halju i nježno je omotao oko uspavanog djeteta..

Vlažan trag od poljupca mlade majke,još mu je bio na obrazu,kad je izveo svoju životinju iz špilje..točno iznad njegove glave visjela je na nebu najsjajnija zvijezda koju je Hafid ikada vidio..buljio je u nju sve dok mu se oči ne ispuniše sa suzama,a onda je poveo svog magarca puteljkom koji vodi do glavne ceste za Jeruzalem i prema karavani na brdu

Nema komentara:

Objavi komentar